Sve što treba da znate o SHL Talent Central platformi za procenu, razvoj i upravljanje talentima

Koliko različitih alata ili platformi koristite kao HR stručnjak?

Odgovor je verovatno: previše.

Broj različitih HR alata i platformi u upotrebi je velik, što često dovodi do problema integracije i efikasnog praćenja podataka koji dolaze iz različitih izvora. Nepovezana priroda ovih platformi ne samo da zahteva stalan čin mentalnog “žongliranja”, već smanjuje efikasnost i troši vaše dragoceno vreme.

Prebacivanje između alata može dovesti do ogromne količine podataka, prekida u komunikaciji i opšteg osećaja nereda. Borba leži ne samo u savladavanju svakog alata pojedinačno, već i u njihovom usklađivanju kako bi se dobili što bolji rezultati.

Upravljanje talentima može biti mnogo lakše ako sve informacije imate na jednom mestu, kao i sve alate. SHL je osmislio Talent Central platformu koja olakšava rad HR profesionalcima koji se bave procenom talenata.

U ovom tekstu odgovorićemo na najčešća pitanja o ovoj platformi.

Šta je SHL Talent Central?

Talent Central je dragocen alat za donošenje boljih poslovnih odluka kroz moćne uvide u talente. To je all-in-one platforma koja vam omogućava da zadajete alate, upravljate procenama, analizirate rezultate i donosite  odluke o zapošljavanju koje su zasnovane na podacima — i sve to na jednom mestu.

Kako SHL Talent Central može poboljšati proces zapošljavanja?

SHL Talent Central može poboljšati vaš proces zapošljavanja pružanjem uvida zasnovanih na podacima o nečijim talantima — ne samo potencijalima na nivou ličnosti, već i  sposobnostima, motivaciji, specifičnim stručnim znanjima . Ovo pomaže u donošenju informisanijih odluka o zapošljavanju, smanjenju vremena za popunjavanje pozicija i osiguravanju boljeg podudaranja između kandidata i uloga. U nekoliko klikova više upitnika i testova se može zadati većem broju kandidata. 

Možete da pristupate detaljnim izveštajima kandidata, prilagođavate prikaze podataka i dobijete trenutni pregled učinka vaših talent programa. Dostupne su vam brojne procene iz našeg portfolia, a kandidate možete da pozivate da obave procene kroz samu platformu.

Kontrolna tabla dozvoljava vam da merite efektivnost vaših programa procene, pratite broj kandidata u određenom periodu i identifikujete trendove i oblasti na koje treba obratiti posebnu pažnju.

Koje funkcije SHL Talent Central nudi za procenu talenata?

SHL Talent Central pruža razne alate za procenu, uključujući testove kognitivnih sposobnosti, procene ličnosti, upitnik motivacije, testove situacionog rezonovanja, testove stručnog znanja i još mnogo toga. Ovi alati pomažu u detaljnoj, validiranoj i pouzdanoj proceni kandidata, uzimajući u obzir i njihove veštine i ponašanja. Ova širina omogućava organizacijama da kreiraju sveobuhvatnu strategiju evaluacije za različite uloge.

Da li je SHL Talent Central prilagodljiv našim specifičnim potrebama?

Da, SHL Talent Central je dizajnirana da bude prilagodljiva. Kreirana je sa korisnikom na umu, jednostavna i intuitivna, a može se prilagoditi tako da zadovolji jedinstvene potrebe zapošljavanja vaše organizacije, osiguravajući da su procene usklađene sa vašim specifičnim zahtevima. Takođe, možete personalizovati platformu svojim specifičnim potrebama prilagođavanjem boja brenda, logotipa, pa čak i željenog jezika.

Može li se SHL Talent Central integrisati sa našim postojećim HR sistemima?

Da, platforma je dizajnirana da se uspešno integriše sa različitim sistemima, pružajući jedinstvenu platformu za upravljanje procenom talenata zajedno sa drugim procesima unutar ljudskih resursa. Ovo eliminiše potrebu za prebacivanjem sa jedne platforme na drugu i pojednostavljuje vaš rad.

Koliko je interfejs jednostavan za upotrebu i za kandidate i za HR timove?

SHL Talent Central platforma je dizajnirana da bude laka za upotrebu i za kandidate i za HR profesionalce. Nudi intuitivnu navigaciju, jasna uputstva i pozitivno korisničko iskustvo, a jednostavan i intuitivni interfejs ima moderan dizajn koji deluje poznato i jednostavno. Funkcije su jasno označene i organizovane, čineći navigaciju veoma lakom, čak i za početnike.

Talent Central ima za cilj da ponudi odlično korisničko iskustvo za sve, bez obzira na njihovu tehničku stručnost. Fokus na intuitivni dizajn, brze tokove rada i jasnu prezentaciju informacija čini je pristupačnom i efikasnom, kako za interne korisnike tako i za eksterne kandidate.

Pored toga, platformi se može pristupiti sa bilo kog uređaja — bilo da kandidati koriste kompjuter, mobilni ili tablet, uživaće u besprekornom i doslednom iskustvu. Ovo uklanja prepreke i osigurava da svako može lako pristupiti procenama.

Koje su opcije podrške dostupne za korišćenje SHL Talent Central?

Sveobuhvatni onlajn resursi, tutorijali i korisnička podrška su dostupni da odgovore na sva pitanja i osiguraju nesmetan proces učenja. Takođe, postavljanje projekata procene je lako uz pomoć programa. On vas vodi vas kroz svaki korak progresivno, osiguravajući da ne propustite nijedan ključni detalj i minimizirajući greške. Pored toga, lokalni SHL konsultanti su na raspolaganju za rešavanju dilema, savete i tumačenja

Koje funkcije izveštavanja i analitike nudi SHL Talent Central?

Podaci su predstavljeni u jasnim, sažetim formatima kao što su kontrolne table i izveštaji, što korisnicima olakšava razumevanje ključnih uvida i preduzimanje akcija na osnovu njih.

Na kojim jezicima je dostupna platforma?

Talent Central platforma je dostupna na više od 30 jezika, uključujući i srpski jezik i svaki korisnik može odabrati na kom jeziku želi da radi. Na isto toliko jezika dostupni su i osnovni psihometrijski alati, a korisnik sem što bira u kom trenutku na kom jeziku želi da platforma bude organizovana, može da kombinuje jezik procene i jezik izveštaja. S obzirom na to da su kompanije često multinacionalne i da su radne migracije sve prisutnije, ovu funkcionalnost korisnici posebno cene.

Može li SHL Talent Central pomoći u razvoju i upravljanju talenata?

Kada je u pitanju razvoj talenata, dobijate uvid u snage i oblasti razvoja zaposlenih kako biste kreirali personalizovane razvojne planove, obuke i programe. Dostupna je i sveobuhvatna analitika putem interaktivne kontrolne table — sada možete informisano planirati promene uloga.

Menadžeri i lideri mogu efikasnije upravljati performansama, korišćenjem objektivnih podataka i odabirom pravih ljudi za određene uloge. Talent Central pomaže pri proceni kandidata i identifikovanju problema na vreme.

Da li je SHL Talent Central pogodan i za velika i za manja preduzeća?

Platforma je prilagođena preduzećima svih veličina, nudeći različite talent programe i vredan je alat ako želite da iskoristite snage svojih zaposlenih i postignete bolje poslovne rezultate. Postoje različiti paketi, jednostavan i fleksibilan sistem dopune jedinica, što omogućava da se izađe u susret svim zahtevima u pogledu procene talenata.

Zaključak

SHL Talent Central je inovativna platforma namenjena HR stručnjacima koji žele da poboljšaju i pojednostave svoje procese rada. Bez obzira da li se bavite selekcijom kandidata, razvojem zaposlenih ili upravljanjem talenata, ova platforma nudi veliki broj alata i izveštaja koji će osigurati da odluke donosite brže, lakše i pouzdanije.

Imate još pitanja o SHL Talent Central platformi? Želite da vidite kako ona “uživo izgleda”. Zakažite demonstraciju platforme sa našim timom.