Sertifikacioni trening: Personality and Ability Assessment (PAA)

Procena ličnosti i sposobnosti (Personality and Ability Assessment – PAA) je trening koji je akreditovan od strane Britanskog udruženja psihologa (BPS). Ovaj trening obezbeđuje sveobuhvatnu obuku za upotrebu testova sposobnosti i ličnosti u poslovnom okruženju. Cilj je da polaznici steknu znanja za profesionalnu i objektivnu procenu sposobnosti kandidata ili zaposlenih, kao i da razumeju kakav uticaj ličnosti ima na poslovni učinak.

SHL je ​​lider u svojoj industriji – u konstruisanju i razvoju psihometrijskih testova tako da svojim poslovnim partnerima pruža najsavremeniju AI tehnologiju i prediktivnu analitiku uz mogućnost unapređenja čoveka i njegovog rada u savremenom poslovnom okruženju.  Naša metodologija je bez premca u pogledu naučne stručnosti i inovacija kada je reč o proceni talenata. SHL alati za procenu zasnivaju se na više od 50 godina istraživanja i razvoja. Tehnologija i metodologija koje koristimo iznova pokazuju vodeće inovacije u industriji i u svetu su prepoznate i priznate po brojnim međunarodnim i pojedinačnim nagradama.

Šta omogućava Personality and Ability Assessment trening?

PAA trening omogućava kompanijama veću preciznost i objektivnost u proceni talenata i njihov uticaj na ispunjenje poslovnih ciljeva. Sertifikacija iz PAA pruža kompanijama mogućnost korišćenja svih SHL alata koji nude rešenja od akvizicije talenata do njihovog razvoja. 

Na treningu se velika pažnja posvećuje upotrebi upitnika za procenu preferiranih stilova ponašanja OPQ32 (Occupational Personality Questionnaire). OPQ je profesionalni model ličnosti, kreiran namenski za poslovni ekosistem. Ocenjen je sa 5* od strane BPS Psychological Testing Centre, što znači da je među najpouzdanijim instrumentima za razumevanje i procenu preferiranih stilova ponašanja u poslovnom okruženju. Dizajniran je tako da pruža jasan i jednostavan okvir za razumevanje karakteristika ličnosti u poslovnom okruženju i njegovog udela u uspešnom obavljanju posla za određenu poziciju. OPQ targetira karakteristike ličnosti koje imaju direktnu vezu sa ponašanjima koje se odnose na nivo razvijenih kompetencija (Univerzalnim Modelom Komptencija – UCF). Ovaj instrument je validiran u preko 20 zemalja, na preko 90 nezavisnih validacionih studija. Sastoji iz 3 osnovna domena: odnosi sa ljudima, stil razmišljanja i osećanja i emocije. Svi oni povezani su sa potencijalnim četvrtim domenom, odnosno dimenzijama koje su izvor energetskog potencijala – energičnost, usmerenost na postignuće i biti takmičarski nastrojen.

U sklopu PAA treninga aktivno se primenjuje i Verify Interactive, testovi kognitivnih sposobnosti. Kroz ovakav holistički pristup proceni talenata, moguće je donositi objektivnije i bolje informisane odluke o potencijalu kandidata i verovatnoću da se razviju na više seniornije pozicije.

Struktura treninga

E-learningPre treninga učesnici dobijaju pristup e-learning platformi. Platforma je veoma interaktivna. Na njoj se nalaze predavanja, vežbe i zadaci koji omogućavaju polaznicima da se pripreme za trening. Priprema na platformi traje oko 8h.
3 dana treninga
Učesnici tokom tri dana treninga imaju priliku da sa licenciranim SHL trenerom i psihologom iz oblasti psihologije rada uz aktivan feedback steknu znanja o tehnikama najbolje prakse za korišćenje alata za psihološku procenu.
Podrška nakon treningaPristup Talent Central platformi, e-learning, radionica OPQ Practitioner Workshop za obnovu licence i dalja nadogradnja znanja o upotrebi SHL psiholoških alata.

Kome je trening namenjen?

  • Profesionalcima za selekciju i regrutaciju kandidata u cilju što efikasnije procene ličnosti i sposobnosti kandidata
  • Profesionalcima koji se bave izgradnjom i razvojem timova 
  • Profesionalcima iz oblasti HR-a koji žele da povećaju objektivnost procene talenata korišćenjem validnih psihometrijskih testova
  • Profesionalcima koji cene važnost etičkog pristupa identifikaciji talenata koji će biti najuspešniji u svojoj radnoj ulozi

Koji su benefiti upotrebe SHL psihometrijskih alata?

  • Povećavana objektivnost u razumevanju ponašanja 
  • Jednakost i pravičnost u donošenju odluka o talentima
  • Povećana produktivnost celokupne organizacije je znak i isplativosti upotrebe psihometrijskih alata 
  • Validan način da se utvrdi potreba za treningom i razvojem
  • Veća verovatnoća da se smanji fluktuacija

Datum treningaTrajanje treningaLokacija
9 – 11. septembar 2021.3 danaPsyConsulting an SHL Reseller Partner
Navigator II, Bulevar Milutina Milankovića 1, Beograd

Akreditacije programa