Uspešno održan seminar Succession Planning – SHL i BSCC

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali seminaru 31. marta održanom u Hotelu Prezident Palace u Beogradu. Svoje uvide i saznanja podelili smo sa HR menadžerima, rukovodiocima i drugima koji su bili zainteresovani za to kako da izgradimo efikasan talent pipeline pomoću SHL metodologije.

Primećujući stalne promene u radnom okruženju od pandemije i globalnog nedostatka talenata, kompanijama su preko potrebna rešenja koja su individualno konstruisana po njihovoj meri. Odgovarajući na pitanja koja svaka kompanija postavlja – kako mogu da razviju talente koji će imati vrhunski performans iz sopstvenog sistema talenata?

Seminar je počeo predstavljanjem Ričarda Robinsona, direktora Britansko-Srpske privredne komore. Sa velikim iščekivanjem, naša govornica Kristina Jevtić dotakla se najintrigantnijih tema o kojima se svaki HR menadžer interesuje:

„Kako da znam da imam prave ljude na ključnim pozicijama?“

„Da li moja kompanija dovoljno ulaže u obrazovanje, razvoj i pripremu naših talenata za buduće uloge?“

„Kako da odgovorim na stalnu promenu upravljanja talentima na tržištu?“

Mnogi od vas sada pretpostavljaju da treba da imate pregršt alata i metodologiju koju retko koja kompanija može da priušti vremenski i finansijski. Ali ono što je ključni benefit SHL metodologije je pružanje kompaktnih rešenja za kompleksne izazove u Talent Menadžmentu.

Dve reči – Succession Planning. Prvo smo se dotakli nekih opštih tačaka ovog pojma i naš govornik je prezentovao teoriju i praktične implikacije SHL-ovih rešenja.

Ponosni smo na kako se seminar odvijao. Sledeći govornik na našem #2 seminaru biće dr Andrei Ion. Andrei poseduje široki ospeg znanja i iskustva u industrijskoj i organizacionoj psihologiji. On je univerzitetski profesor, rukovodilac SHL klastera za Rumuniju, Srbiju, Bugarsku, Slovačku i Češku, kao i SIOP – Društvo za industrijsko-organizacionu psihologiju.

Za sledeći seminar o ostalim detaljima, obaveštavaćemo vas na zvaničnoj BSCC i PsyConsulting LinkedIn stranici i preko e-mail newsletter-a.